Artikelomschrijving
Het koekemannetje en andere recepten: volledig herziene versie!Kook mee met geliefde figuren als Meneer De Hond, Hansworst en Kippetje Tok! In Het koekemannetje en andere recepten vindt je de lekkerste gerechten gebaseerd op de verhalen uit de klassieke Gouden Boekjes-serie. Nu in een nieuwe editie met extra recepten.Over het boekGeneraties Nederlandse kinderen groeiden op met de Gouden Boekjes, de beroemde reeks met de mooie gouden ruggetjes, de vrolijke verhaaltjes en de prachtige plaatjes. Vijf brandweermannetjes, De gele taxi, Het koekemannetje, Kippetje Tok en Bij Kiki thuis gingen over van ouder op kind. Het koekemannetje en andere recepten is een kijkje in de keuken van de Gouden Boekjes. Er wordt namelijk heel wat gegeten in de Gouden Boekjes. Meestal om te vieren dat een avontuur goed is afgelopen. En niet geheel toevallig gaat het altijd om dingen die kinderen van vroeger en nu graag lusten. Dit Gouden Kookboekje bevat verhaaltjes en recepten, en uiteraard de prachtige illustraties van Gouden-Boekjestekenaars Tibor Gergely, Garth Williams en Richard Scarry. Om uit voor te lezen en om samen uit te koken!Nu met nog meer recepten, zoals zoete worteltjessoep uit De hongerige leeuw en cupcakes uit De papieren bruiloft. Bak mee! Appelbollenbakkertjes uit Hansworst.Verwarm de oven voor op 225° C. Schil de appels. Meng in een bakje de rozijnen, suiker en kaneel. Haal met de appelboor de klokhuizen uit de appels. Zet de appels elk op een plakje bladerdeeg en vul de holtes met het rozijnenmengsel. Vouw het deeg over de appel heen en plak met een beetje water de randjes goed vast. Zet de ingepakte appels met de ‘sluiting’ naar onderen in een ovenschaal en bestrijk ze met eigeel. Bak de appelbollenbakkertjes 20 minuten in de oven en eet ze warm op.